Deontay Wilder yeni idman görüntülerini izledik. Wilder şimdi çok daha iyi görünüyor. Deontay Wilder’ı dörtlü, beşli kombine yumruklar atarken gördük.
Göze ilk çarpan şey bu adamın muhteşem hızıdır. Tekniği, karakteri, arzuları vs. bunlar tartışılabilir. Tartışmaya kapalı olan tek şey onun hızı ve çok sert sağ direğidir.
Görüntülerde de görüldüğü gibi, kafaya yapılan ikili kombine, hemen onu takiben sağ kroşe, slip (kayarak) vücuda yapılan çift sol kroşe. Hemen arkasından kayarak vücuda yapılan çok sert sol kroşe. Bunlar gerçekten çok güzel kombine yumruklardır.
Kafaya atılan ikili kısa direkler, vücuda yapılan kısa direk kombinasyonlar. Yine vücuda yapılan sağ kroşe kombinasyonları, çok harika göründü. Özellikle de bu kadar uzun, uzanma mesafesine sahip bir boksör için gerçekten harika görüntüler. Deontay Wilder’ın uzanma mesafesi 2.11metredir.
Rakibinin etrafında dönmesi, dönerken rakibin üzerinde sol elini tutması rakibi atış menzilinin içinde tutması yapılıyor. Mesafesini kontrol etmesi epeyce göz doldurdu.
Deontay Wilder’ın çok daha fazla kombine yumruklar üzerinde çalışması gerekir. Ben şahsen bundan çok etkilendim. Daha önceki görüntüsünden, çok daha iyi bir durumdadır. Daha önceki görüntüsünde bu kadar etkili ve fazla yumruk çeşitliliği yoktu.
Önceki görüntülerde genelde birli ikili kombine vardı. Daha çok slip (kayma) hareketleri yaptı. Bunları yaparken de yumruk almamaya da dikkat etti. Elbette devamını bekliyorduk. Şimdi çok daha iyi bir durumda olduğu net görülüyor.
Bu durum kesinlikle Deontay Wilder da önemli derecede gelişmenin olduğunun bir göstergesidir. En çok dikkat çeken tarafı da, kayarak vücuda yapılan çift kroşeler. Kafaya yapılan ikili kombine yumruklar, hemen kayıp vücuda yapılan tekli ve ikili kroşeler.
Burada gördüklerimiz kesinlikle çok yeni ve muhteşem hareketlerdir. Sıklıkla kafasını hareketli tutuyor, zikzaklar çiziyor ve vuruyor. Elbette vururken de yumruk almamaya çok dikkat ediyor.
Kısa direk-direklerini atıyor ve kayıyor. Bunu sürekli yapıyor. Aslında bunlar boksun en temel hareketleridir. Malik Scott, gerçekten çok güzel bir iş çıkartıyor. İşte bu tür hareketleri Deontay Wilder’ın çok daha önceleri yapması gerekirdi.
Deontay Wilder’ın tartışılmaz çok etkili bir sağ direği var. Fakat rakip bu sağ direğin geldiğini görürse ve hedef ıskalanırsa ne olacak? Sizin çok daha farklı silahlarınızın olması gerekir. Sağ direğinizi her zaman, hızlı bir şekilde doldurup atamazsınız. İşte bu tür kombine yumruklar (kafaya ve vücuda) olduğunda rakibi kesinlikle oyun dışı bırakırsınız.
Daha önceki Deontay Wilder gibi, yel değirmeni veya kısa direk arkasından sağ direk. Bunlar çok zaman yetersiz kalır. Eski Deontay Wilder kısa direklerini sadece mesafe ayarını yapmak ve sağ direğini göndermek için kullanırdı.
Deontay Wilder yeni idman görüntülerini izledik. Bugün baktığımız zaman, daha hareketli bir kafası var ve gardı yukarıda görünüyor. Daha çok defensive (savunma) odaklı. Daha önceki Wilder, offensive (saldırı) odaklıydı. Saldırıda her zaman dediğimiz gibi, tek yönlü bir saldır haliydi.
Şimdi savunması çok daha iyi görünüyor. Çünkü bunun bedelini ödedi. Genelde boksörler incindiğinde, büyük hasar aldıklarında, savunmaya daha çok önem veririler.
Sağ direğini ıskaladın, bunun hemen akabinde etkili kombine yumruklarınız olacak. Tyson Fury gibi, sağlı sollu kroşeler, onları takiben, aparkat vs. Bu durum tamamen boksörün o anki durumuna ve pozisyonuna bağlıdır.
Kombine yumruklar çok daha etkili ve kısa süre içerisinde rakibi oyun dışı bırakır. Kombine yumrukların amacı zaten budur. Pozisyonunuza göre, alternatif ve etkili silahlarınızın olmasıdır.
Deontay Wilder, vücuda çift sol kroşe, kayıp; tekrar vücuda deşercesine sol kroşe atması, işte yıllardır görmek istediğimiz Deontay Wilder buydu.
Sadece Kısa direk, arkasından sağ direk, tekrar kısa direk, arkasından sağ direk. Sürekli bunları yaparsanız rakibiniz sizi ezberler. Sizi çok kolay çözer. İşte Tyson Fury, bu şekilde Wilder’ı çözdü. Görmek istediğimiz şey bu değildi. Bunu anlatmaya çalışıyorduk.
Çünkü rakip şunu düşüyor “bu adamın yapabilecekleri bundan ibaretir. Sınırlı ve sürekli aynı şeyleri yapıyor” Sonuç? Facia! (bkz. Canelo vs Billy Joe Saunders)
Bir başka detay; vücuda yaptığı sol kroşe belki çok etkili değil, ama kayarak, dalarak yaptığı sol kroşe büyük hasar veriyor. Olması gerekende budur zaten. Canelo’nun vücuda yaptığı atışları dikkatli izleyiniz.
Kayarak, dönüyorsunuz, baldırlardan, basenden ve belden toparlanarak gelen şiddet yumruğun çarptığı yerden ses getiriyor. Büyük hasar veriyor.
Deontay Wilder yeni idman görüntülerini izledik. En azından birisi Deontay Wilder’a “bak dostum senin bunları, bunları yapman gerek” diyerek ikna etmesi muhteşem bir gelişmedir.
Jay Deas ile yapılan idmanların çok daha ötesinde, bir Wilder gördük. Bu arada Jay Deas de ortalarda yok. Bu konu, aslında çok daha başka bir haber konusudur.
Bu arada elbette Mark Breland’ı da unutmamak gerekir. Bu hareketleri Mark yaptıramıyor muydu? Mark, Malik’den çok daha ileri seviyede, teknik bir boksör. Gençlik dönemlerinde, Mark New York’ta en çok altın eldiven alan boksördür. Olimpiyat altın madalyalı, iki sefer dünya şampiyonu olmuştu. Mark her seferinde, “Wilder dinlemiyor, kendi başına buyruk” derdi.
Mark, çok naif (kibar) bir kişilikti. Teddy Atlas gibi, Freddie Roch gibi sert karaktere sahip birisi değildi. Çok süper bir boksör olabilirsiniz, ama çok iyi antrenör olamazsınız.
Sonuçta, Deontay Wilder, Malik Scott ile çok iyi göründü. Daha hızlı, daha keskin ben çok etkilendim. Deontay Wilder’dan, beşli yumruk kombinesi gördük. Bu kombine yumruklar üzerinde daha çok çalışmalıdır.
Özellikle başa yapılan ikili kombine yumrukların yerine, üçlü, dörtlü, beşli ve altılı kombine yumrukları da, görmek isterdim. Umuyorum bir sonraki idmanda bunu da görmüş olacağız.
Bunu neden söylüyorum? Çünkü Wilder her zaman uzun rakiplerle dövüşüyor. Kısa rakip eğilerek, isabet almadan bu kombine yumrukların altından geçebilir. (bkz. Frank Bruno vs Mike Tyson 2)
Bu arada bu sıklette zaten kısa rakipler artık kalmadı. En kısaları 1.88mt ile Andy Ruiz Jr. İşte bu sebeple Wilder’ın kafaya yapılan atışlarında, kombine yumruk sayısını özellikle arttırması gerekir. Üçlü, dörtlü ve beşli sert kombine yumrukları gören her rakip, içeri girmek için kesinlikle tereddüt edecektir.
Uzun boylu, daha hızlı, daha keskin, daha farklı silahları olan Deontay Wilder, oldukça tehlikeli bir boksör olacaktır. Umarım Deontay Wilder, bu halini ringe taşıyabilir. Onun bir sonraki maçını heyecanla ve merakla bekliyorum.
Deontay Wilder’ın bir sonraki rakibi, Anthony Joshua vs Tyson Fury karşılaşması sonuca bağlandığında kesin belli olacaktır.
Artık onlar düşünsün!#$^&*
Wilder geri donüşünü andy ruizle yapsa muazzam olur wilder tek atar andy ruize
Ruiz ile yapmasi hata olur arreola maçında kötüydü lakin Wilderda Fury maçında berbattı demek istediğim daha alt seviye bir rakip ile come back dövüşü yapması çok daha iyidir.
Çok çok güzel bir yazı olmuş tebrik ederim.
Hadi aslanm wildeeeerrrrr
Biraz robotik geldi bana.bıcır olmadığından olabilir.
Çok geç bir değişim çabası oldu Wilder için. Tekniğin, tarzın değişmesi oturması yıllar alan süreç. Umarım yüksek seviye bir maça çıktığında bu değişimi boksuna yansıtabilir.
Toparla kendini evlat ring seni bekliyo inkam alacağın fury3 maçı var finali josuyla bitirmen lazim
Temmuz veya ağustos gibi bir charles martin,kownacki yaa da helenius maçı iyi gider bu wilder’a sonrada eğer fury 3 maçı yoksa bir andy ruiz sonra yine bir dünya şampiyonluk maçı hemde fury-joshua maçının galibi ile…
Bokstan ziyade dünya görüşünü insanlara bakışını değiştirmeliydi.. Umarım o yönde de gelişme kaydetmiştir..
wilder jay deas ve brelanddan kurtularak hayatindaki en dogru karari vermis, bunu yillar once yapsaydi bugun tarihin en iyisi olarak anilacakti, cunku o kumasa sahip
Çok doğru tespitler Gökhan Ağabey. Haber için teşekkürler. Gerçekten de Deontay Wilder idmanlarda çok güzel göründü. Çok şey eklemiş gibi görünüyor kendine. Bu eklediği özellikleri, çok yönlü yumruklarını, hareketli başını, defansif detayları ringe taşıyabilirse çok etkili olabileceğini düşünüyorum. Eski Wilder’ı yenmek çok kolaydı. Yaptıkları, yapacakları belliydi. Tyson Fury de bunu çözdü ve yendi. Deontay Wilder en temelden başlamış gibi görünüyor. Yapması gereken de buydu. Boksa çok geç başlamış biri olan Wilder, gücünü kullanarak şampiyonluğa kadar yükseldi ve pek çok kez kemerini savundu. Aldığı mağlubiyetle farklı şeyler yapması gerektiğini gördü ve boksa yeni başlamış biri gibi daha önce kullanmadığı temel boks tekniklerini öğrenmeye başladı. 35 yaş çoğu boksör için emeklilik yaşı olabilecek kadar geç bir yaştır. Wilder temel boks becerilerini kökten değiştirecek bir eğitimle umarım çok şey katar kendine. Bu öğrendiklerini, idmanda gördüğümüz Wilder’ı ringlerde de gösterir bize ve pek çok başarılara imza atmaya devam eder.
Wilder ilk defa bir boksör gibi göründü bana. Ancak soru şu ki bu halini ringe taşıyabilecek mi? Ve dahası nekadar sürdürebilecek. Wilderi sevmesemde geri dönmesini cok isterim.
Gökhan bey hayırlı bayramlar, işiniz rast gelsin.
Buradaki ayrıntılı haber içerikleri için teşekkürler.
Yazımsal olarak uzun paragraf içeriyor ve Sizin anlatımınız gibi olmuyor.
Belagat yeteneğiniz kuvvetli ve anlatımınız çok güzel ancak buradan okuyunca aynı tadı vermiyor.
Emeğinize sağlık
çok teşekkür ederim. Mesajı aldım.
Bu saatten sonra wilderden bişry olmaz ilk şampiyon olduğundan beridir çalışsaydı daha iyiydi